OXFORD CENTAR - Škola engleskog jezika

Adresa

Sinđelićev trg 1

Telefon

018/527-650, 512-001

Oxford Centar - škola stranih jezika i specijalizovana knjižara - nudi sve što Vam je potrebno za učenje i nastavu engleskog jezika.

Kursevi engleskog i nemačkog jezika - UPIS je u toku!
Popust za stare polaznike - 10%
Porodični popust - 5%
Join Us popust (povedite prijatelja/prijateljicu) - 5%

Oxford Centar nudi jedinstvenu priliku da na jednom mestu nađete sve što vam je potrebno za učenje i nastavu engleskog jezika – kurseve jezika za decu, omladinu i odrasle, udžbenike i drugi materijal za učenje i nastavu engleskog jezika, stručne konsultacije o nastavnim programima i akreditovane seminare stručnog usavršavanja nastavnika engleskog jezika.

Školu Oxford Centar osnovao je 1992. godine tim stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u nastavi engleskog jezika.

Visok kvalitet i usklađenost programa i nivoa sa evropskim standardima potvrđen je 1996. godine kada je škola Oxford Centar akreditovana (testing centre No 46006) od strane Univerziteta u Oksfordu, jednog od osnivača poznate britanske asocijacije priznatih jezičkih škola ARELS.

Škola Oxford Centar u Nišu

Škola stranih jezika Oxford Centra u Nišu osnovana je u septembru 1996. godine godine u saradnji sa dugogodišnjim stručnim saradnicima Oxford Centra iz Niša. Ona posluje u sastavu Oxford Centra Beograd prateći sve programe i visoke standarde nastave koji se kreiraju na nivou zajedničkog stručnog Kolegijuma Centra.

Škola Oxford Centra u Nišu takođe već dugi niz godina organizuje stručne seminare i prezentacije za profesore kao poslovna jedinica Oxford Centra u Beogradu.

Oxford Centar se nalazi u samom centru grada i raspolaže prijatnim prostorom koji je potpuno opremljen za održavanje nastave. Postoji mogućnost održavanja nastave i kod naručioca posla ukoliko za to postoje odgovarajući uslovi.

Od 2002. godine Oxford Centar Niš organizuje i kurseve nemačkog jezika na svim nivoima znanja i za sve uzraste kao i kurseve italijanskog, španskog, francuskog i grčkog jezika.

- Englesko zabavište
- Kursevi engleskog, nemačkog, italijanskog, španskog, francuskog i grčkog jezika
- Priprema polaznika za upis na studije anglistike i germanistike
- Kursevi poslovnog jezika
- Pripreme za polaganje Cambridge i TOEFL ispita
- Pripreme za Goethe Zertifikat od A1-C2 nivoa, Telc , DaF i DSH
- Srpski jezik za strance
- Grupna i individualna nastava
- Testiranje kandidata, određivanje nivoa znanja jezika
- Priprema polaznika za polaganje međunarodnih Cambridge i TOEFL ispita
- Poslovni kontakt sa inostranstvom (telefonski razgovori, dopisi, simultano prevođenje)
- Usluge prevođenja (engleski i nemački jezik)
- Organizovanje odlaska u inostranstvo radi učenja jezika (letnje škole i kampovi)
- Organizovanje stručnih seminara i obuka profesora

Specijalizovana knjižara za engleski jezik

Knjižara Oxford Centar osnovana je 1991. godine u Beogradu kao prva privatna specijalizovana knjižara strane knjige kod nas. Ponudu naše knjižare čini bogat izbor ELT programa poznatih britanskih izdavača: Express Publishing, Richmond Publishing, Longman, Marshall Cavendish ELT, Collins Cobuild, Summertown Publishing, Harper Collins i drugi, za učenje i nastavu engleskog jezika, kao i stručne konsultacije o nastavnom materijalu i programima.

Od oktobra 2008. godine sva izdanja i konsultacije mogu se dobiti i u novootvorenoj knjižari Oxford Centar u Nišu.

Oxford Centar je poznat po svom vizionarskom pristupu nastavi engleskog jezika praćenjem novih trendova kao i praktičnim usvajanjem originalnih ideja i inovativnih metodologija. Koristeći svoja znanja i iskustva Oxford Centar selektivno bira i uvodi ekskluzivne udžbenike odlično prilagođene potrebama našeg tržišta.

Početkom 90-tih godina Oxford Centar je, paralelno sa ekspanzijom ELT programa Oxford University Press-a, doveo ovog izdavača i na srpsko tržište. Tada je ova izdavačka kuća ponudila atraktivne udžbenike za koje se ni danas, više od 15 godina nakon njihovog objavljivanja, i pored toga što su izgubili na aktuelnosti ne može reći da su izgubili na kvalitetu.

Ostajući u glavnom toku, Oxford Centar se 90-tih okrenuo Longmanu, čiji su programi tada dobili jednu sasvim novu komponentu u smislu komunikativnosti. Međutim, vremenom je ova izrazita težnja ka komunikativnosti dovela je do sve većeg smanjivanja tekstualnih delova udžbenika, čime je polaznicima uskraćeno usavršavanje u dve veoma važne jezičke veštine - čitanju i pisanju.

Ovi udžbenici su dobro primljeni kod nas ali se postepeno pojavio novi problem – i pored svih dobrih strana, oni su nedovoljno podupirali novonastali nivo znanja kao je posledicu sve veće upotrebe engleskog jezika. Odatle je proizašla snažna potreba za novim, bogatijim i zahtevnijim udžbenicima za polaznike svih uzrasta.

Procenivši ovu potrebu na vreme Oxford Centar je odlučio da na početku novog milenijuma uvede novog britanskog izdavača Express Publishing. Prema našem iskustvu ovo su do sada lingvistički i metodološki najkompletniji i tehnički najopremljeniji udžbenici na našem tržištu.

Danas se u ponudi Oxford Centra nalaze i najnovija izdanja britanskih kuća Marshall Cavendish ELT, Richmond Publishing, Collins Cobuild, Summertown Publishing i Harper Collins.

Knjižara Oxford Centar odobrava popuste/rabat za škole stranih jezika za sve nabavke preko 10 kompleta udžbenika ili 10 komada rečnika ili gramatika, od 10-20%.
Svi polaznici škole Oxford Centar imaju 10% popusta na sva izdanja u knjižari Oxford Centar.

Sezonski popusti u knjižari Oxford Centar:

jesenji – sajamski (tokom beogradskog sajma knjiga)
novogodišnji (tokom decembra)
prolećni (tokom prolećnog raspusta) i
letnji (tokom jula).