MEDICA - Specijalistička pedijatrijska ordinacija

Adresa

Jovana Skerlića 3, lokal 6

Telefon

018/523-371, 063/1066496

Pedijatrija Medica - "Vaše je da dođete - Naše je da brinemo". Dugogodišnje iskustvo u zdravstvu, stalno usavršavanje znanja i desetogodišnji rad u privatnom sektoru daju za rezultat besprekornu brigu o našoj deci. Pedijatrijska-pulmološka ordinacija Medica brine o zdravoj i bolesnoj deci od rođenja do navršene 18. godine.

Pedijatrijsko-pulmološka ordinacija Medica brine o zdravlju i bolesti dece od rođenja do navršene 18. godine. Ordinacija je osposobljena i za rad sa decom koja imaju probleme disajnog sistema i alergije. Vaše poverenje neće biti iznevereno, dugogodišnje iskustvo lekara i stručnost  u službi su zdravlja vašeg deteta, kao i ljubazno medicinsko osoblje. Vaše dete je u bezbednim rukama!

Ono sto privatnu pedijatriju razlikuje od drugih je privrženost pacijentima, u ovom slučaju deci i dosta se osobeno pristupa u lečenju. Kako se detetu posvećuje posebna pažnja i dosta vremena u lečenju, rezultati su samim tim izvesniji. 
Sve o desetogodišnjem radu Medice >>>

U dečijoj  ordinaciji u kojoj pored pregleda zdravog i bolesnog deteta od rodjenja do 18 godina,  možete uraditi i:

   • kožni prick test na inhalatorne i alimentarne alergene i alergene po izboru u svakom uzrastu
   • ispitivanje funkcije pluca kod dece sa problemima i bolestima disajnog sistema
   • ihalacije i davanje intra muskularne terapije ( injekcija)
   • kucne posete po pozivu sa kontrolom tezine novorođenčeta i odojcadi,
   • pregled i merenje novorodjenčadi i odojčadi u kući
   • spirometrija u kuci za decu sa posebnim potrebama
   • konsultativni pregledi po potrebi
    pregledi nedeljom i praznikom po potrebi

Dr Spomenka Kovačević - pedijatar-pulmolog je osnivač pedijatrijske ordinacije Medica. Njeno dugogodišnje iskustvo u zdravstvu, stalno usavršavanje znanja i desetogodišnji rad u privatnom sektoru daju za rezultat besprekornu brigu o našoj deci. Član je mnoguh udruženja lekara kao i dobitnik više nagrada za uspešan rad i posvećenost poslu. Tri decenije provela je kao pedijatar u niškom Domu zdravlja, a zatim je preko međunarodne razmene dospela u jednu dečju bolnicu u Libiji gde je radila tri godine. Kad se vratila, dala je otkaz u Domu zdravlja i nedaleko od te ustanove otvorila privatnu ordinaciju, a razlozi za to, dr Kocačević navodi:

doktorka-Uvidela sam da ne mogu više da radim kreativno, odnosno, ne mogu da radim onako kako ja hoću. Ja sam i pedijatar i pulmolog, tako da sada u svojoj ordinaciji pokrivam obe oblasti i imam mogućnost da kreiram svoj posao onako kako mislim da treba. U državnoj ustanovi ne možete da budete kreativni i da radite onako kako vi hoćete, zato što ima puno limitirajućih faktora. Prvo, limitiran je broj pacijenata koje morate dnevno da opskrbite. U takvoj situaciji svi su jednaki, svi imaju isto osiguranje i svima morate da poklonite isto vreme, iako su njihove potrebe različite. U privatnoj ordinaciji za svakog pacijenta imate onoliko vremena koliko mu je potrebno. To je lepši i sadržajniji način rada i za mene i za pacijenta.

Stručan tim lekara specijalističke pedijatrijske ordinacije Medica sa zadovoljstvom pristupa svom poslu, jer je zdravlje dece na prvom mestu. Velika posvećenost pruža se i deci sa posebnim potrebama. Na čelu sa dr Spomenka Kovačević - pedijatar i magistar pulmologije, prisutni su i:

- dr Andjica Petrović - pedijatar sa dugim pedijatrijskim iskustvom,
- dr Milena Nikolić - pedijatar mlađe generacije sa dobrim pedijatrijskim znanjem i i zalagem za pacijenta,
- prof dr Ljiljana Šaranac - pedijatar-endokrinolog , izvrstan poznavalac dečjih endrokrinih bolesti i problema (rast i razvoj, štitna žlezda, dijabetes kod dece, hipofiza, nadbubreg) i
- prof dr Gordana Kostić - pedijatar-hematolog dugo godina posvećena deci sa bolestima krvnog sistema, takodje izvrstan poznavalac hematologije.