PET KONBA - Veterinarska ambulanta

Adresa

Bulevar Nemanjića 107

Telefon

018/235-195, 064/11-51-480, 063/8-481-781

WEB

Pet Konba

 

Veterinarska ambulanta za kućne ljubimce PET KONBA radi BESPLATNU STERILIZACIJU PASA I MAČAKA!

USLUGE:

  • Preventivna zaštita kućnih ljubimaca
  • Labaratorijska dijagnostika
  • Rendgen i ultrazvučna dijagnostika
  • Estetika i opšta hirurgija, ortopedija, stomatologija, oftalmologija
  • Izdavanje sertifikata za displaziju kukova i laktova - Sertifikat je priznat od strane FCI i KSS
  • Trihinoloskopski pregled mesa domaće i divlje svinje metodom digestije
  • Zaštita životne sredine

Dr vet. med. spec. Branislav Petković Bane

Rođen u Nišu 17.08.1954. godine. Osmogodišnju školu i gimnaziju završio u Nišu. Diplomirao na Veterinarskom fakultetu u Beogradu, 06.04.1983 godine.

Specijalizaciju iz radiologije i fizikalne terapije završio 1993. godine a Jugoslovensku školu ultrazvuka završio 1994. godine. Prvi veterinar koji je završio specijalizaciju iz ove oblasti i osnivač prvog rentgen kabineta u Srbiji u veterinarstvu.
Od 1989. godine privatno uči veterinarsku hirurgiju kod Mr. Nebojše Štaljonića, asistenta u vreme studija. Sve ono što je on želeo u veterini i hirurgiji zahtevao je da se prenese kolegama. Do danas Dr vet. med. spec. Branislav Petković Bane obučio je preko 20 kolega.

Od 1991. godine piše stručne i naučne radove koje objavljuje u vidu postera a kasnije i kao predavanje na domaćim simpozijumima i kongresima.

Prvi međunarodni rad u saradnji sa kolegama radiolozima iz kliničkog centra Niš, bio je eksperimentalni, primena stenta u rešavanju stenoze uretre i arterije renalis u pasa. Rad je prezentovan u Barseloni 1993. godine a štampan 1994. u Njujorku u časopisu CardioVascular and Interventional Radiology.

Kasnije slede radovi na svetskim kongresim u Jokohami (Japan), Jerusalimu (Izrael), Buenos Airesu (Argentina), Amsterdamu (Holandija)...
Prisustvovao na dva evropska kongresa u Atini i Budimpešti i na Balkanskom kongresu veterinara u Ohridu.

Jedan je od autora knjige " ANESTEZIJA MALIH ŽIVOTINJA" izdate 1997. godine.

Za sve ono što je učinio u veterini, VETERINARSKA KOMORA SRBIJE mu je dodelila "PLAKETU" u znak priznanja za postignute rezultate u razvoju veterinarske delatnosti 19.04.2002. godine.

Povezane vesti